Klassisk sachertorte

Sachertorte er en østrigsk specialitet, som er kendt i hele Europa. Det er i virkeligheden en meget enkel chokoladekage, som er gjort ekstra lækker med abrikosmarmelade og blankt chokoladeovertræk.

Bemærk
Ovntid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Start med at lave lidt pynt til kagen. Skrab med en stor, skarp kniv på bagsiden af de chokoladeplader, som skal bruges til kage og glasur. Pres chokoladepladen ind mod maven, hold kniven vinkelret, og skrab indad mod dig selv, så kniven laver fine chokoladeflager.
Lav nok til at pynte rundt i kanten på kagen, og læg dem på en tallerken – brug kniven og ikke dine varme hænder til at flytte chokoladeflagerne fra skærebrættet.
Smelt hakket chokolade, smør og vanilje i en skål over vandbad. Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladen fra vandbadet, og rør æggeblommerne i chokoladen.
Pisk hviderne skummende med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk hviderne meget stive. Pisk forsigtigt ¼ af hviderne i chokoladecremen med et almindeligt piskeris ikke elpiskeren.
Tilsæt endnu ¼ af hviderne, og pisk dem forsigtigt i. Vend forsigtigt de sidste hvider i chokolademassen med en dejskraber. Sigt mel i dejen ad 3 omgange, og vend det forsigtigt i dejen. Hæld den i en smurt springform.
Bag kagen i ovnen ved 180° i 30-40 minutter. Tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt. Lad den køle af i formen. Løsn kagen i siderne, tag den forsigtigt ud af formen, og vend den med bunden opad.
Skær kagen midt over med en brødkniv. Smør ⅓ af abrikosmarmelade på den underste bund, og læg toppen ovenpå. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på siderne og oven på kagen.
Smelt smør sammen med fløde og flormelis uden at bringe det i kog. Tilsæt finthakket chokolade, og rør godt. Blandingen må på intet tidspunkt koge. Læg en bagerist omvendt, så rillerne rører bordpladen. Læg bagepapir under. Læg kagen på risten.
Kom glasur på toppen af kagen, og glat den ud med en palet, så den glider ned ad siderne. Glat glasuren på siderne. Pynt med chokoladeflager. Lad glasuren stivne ca. 1 time, før du forsigtigt flytter kagen over på et kagefad med en lang metalpalet/kniv. Server med letpisket flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar