Kebab i pitabrød med grønt og dressing
Foto: Line Falck
Kebab i pitabrød er nemt at lave selv, og kan blive et sundt alternativ til takeaway!
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til opskriften på hjemmelavet kebab
Går du ind på en tyrkisk grill og bestiller kebab, får du højst sandsynligt strimler af oksekød eller lammekød, der sidder på et stort spyd.
Kebab er dog et vidt begreb, der dækker over mange forskellige retter. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det relaterer sig ikke nødvendigvis til döner kebab – shawarma er nemlig det, du måske kender som döner kebab.
Her får du en simpel opskrift på kebab, som laves af hakket kød (lam eller okse),du skærer i strimler og spiser i pitabrød. Det smager skønt og sender dig helt sikkert på en lille rejse til Mellemøsten.
Hvilke krydderier bruges til kebab?
De vigtigste krydderier, når du laver kebab, er hvidløg, stødt spidskommen og stødt koriander. Her i opskriften er der også tilsat persille, der giver en dejlig smag.
Ønsker du en mere krydret version, kan du også tilsætte kanel, stødte nelliker og/eller cayennepeber.
I nogle supermarkeder kan du også købe færdigblandet kebab-krydderi, hvis det skal være ekstra nemt. Har de ikke det, kan du bruge ras el hanout-krydderi.
Se også:Sådan laver du hjemmebagte pitabrød
Powered by Froala Editor