Kebab i pitabrød med grønt og dressing

21. februar 2021 af .

Foto: Line Falck

Kebab i pitabrød er nemt at lave selv, og kan blive et sundt alternativ til takeaway!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med hakket hvidløg og alle de øvrige ingredienser.
Læg bagepapir i en bradepande, og pres kødfarsen fladt ud over hele pladen. Steg farsen under grillen i ovnen i 4-5 minutter, til kødet er brunet.
Tag bradepanden ud af ovnen, og løft kødet over på et fad. Hæld væden fra bradepanden, og læg et nyt ark bagepapir i.
Læg kødet tilbage i bradepanden med stegesiden nedad, og steg kødet færdigt under ovngrillen i 3-4 minutter.
Skyl og snit salat, mynte, agurk og tomat.
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Skær kødet i strimler, og læg det i lunede pitabrød sammen med salat og dressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på hjemmelavet kebab

Går du ind på en tyrkisk grill og bestiller kebab, får du højst sandsynligt strimler af oksekød eller lammekød, der sidder på et stort spyd. 

Kebab er dog et vidt begreb, der dækker over mange forskellige retter. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det relaterer sig ikke nødvendigvis til döner kebab – shawarma er nemlig det, du måske kender som döner kebab. 

Her får du en simpel opskrift på kebab, som laves af hakket kød (lam eller okse),du skærer i strimler og spiser i pitabrød. Det smager skønt og sender dig helt sikkert på en lille rejse til Mellemøsten.

Hvilke krydderier bruges til kebab?

De vigtigste krydderier, når du laver kebab, er hvidløg, stødt spidskommen og stødt koriander. Her i opskriften er der også tilsat persille, der giver en dejlig smag.

Ønsker du en mere krydret version, kan du også tilsætte kanel, stødte nelliker og/eller cayennepeber.

I nogle supermarkeder kan du også købe færdigblandet kebab-krydderi, hvis det skal være ekstra nemt. Har de ikke det, kan du bruge ras el hanout-krydderi.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar