Pitabrød med lam og rabarberchutney
12. april 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Tryl en lækker middag frem på ingen tid. Hvis du vil forvandle måltidet til gæstemad, kan du bage dine egne pitabrød eller udskifte dem med sprøde kartoffelbåde.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær top og bund af rabarberstænglerne, og skær stænglerne i skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Hak chili og ingefær helt fint.
Steg rabarber, rødløg, chili, ingefær og stødt koriander i olie i en gryde, indtil rabarberne begynder at blive bløde. Tilsæt ½ dl ahornsirup, salt og peber, og lad det simre i 10 minutter, indtil du får en tyk chutney.
Smag til med ahornsirup, så du opnår den rigtige syrlige sødme, og lad chutneyen køle af.
Dup culotten tør med køkkenrulle, og gnid den ind i gyroskrydderi, salt og peber.
Steg culotten i olie på en pande i 7-10 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°. Lad culotten hvile i 10 minutter, og skær den så i tynde skiver.
Servér med chutney, skyllet rucola, smuldret feta eller gedeost og lune pitabrød.
Tip!
Opbevar chutneyen i et skoldet syltetøjsglas, så holder den sig fint et par uger i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk