Falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Falafler er både lækre og sunde og sammen med en skøn hvidløgsmyntecreme og pitabrød, har du den perfekte fredagsmiddag.
Bemærk
En opskrift til 4 personer giver ca. 30 falafler. Hvis der bliver nogen i overskud, er de gode til madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Hæld vandet fra kikærterne. Kom hvidløg, løg, kikærter, olie og krydderier i en blender, og blend det grundigt sammen. Skyl og hak persille.
Hæld den blendede masse over i en skål, og rør den sammen med æg, mel, sesamfrø og persille. Krydr med salt og peber.
Opvarm olien i en lille gryde, og form falafeldejen<br />
til ca. 30 ovale kugler med en dessertske. Læg 1 af falafelkuglerne ned i olien, og steg den i 4-6 minutter. Smag på den for at sikre, at den er gennemstegt. Steg resten af falafelkuglerne i olien, til de er gyldne og sprøde, og afdryp på fedtsugende papir.
Pil og skær rødløg i tynde skiver. Skyl salat. Pisk flormelis, citronsaft og olie sammen, smag til med salt, og vend dressingen med rødløg og salat.
Rør yoghurt med knust hvidløg, hakket mynte, spidskommen, salt og peber.
Lun pitabrødene, og top med rødløgssalat, hvidløgsmyntecreme og lune falafler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk