Linse-kebab med perlespeltsalat

Er det muligt at lave kebabspyd uden kød? Ja, det kan du tro, og selv den mest inkarnerede kødspiser vil være vild med resultatet af disse linsekebabspyd!

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Pres saften af citronen. Hæld den kogte perlespelt i en skål, og vend den med citronsaft og olie. Lad den køle lidt af, mens du laver spyddene.
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløgene. Rens champignonerne, og skær dem i små tern.
Steg løg, hvidløg og champignoner i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med, til det hele er gyldent, og væden fra champignonerne er fordampet.
Hæld det hele over i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, finthakket persille, finthakket mynte, spidskommen, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber.
Kør blandingen let sammen med en stavblender, til det kan røres til en grov linsefars.
Form farsen rundt om grillspyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 25 minutter, til de er faste og gyldne.
Skyl agurkerne, og lav lange bånd af dem med en tyndskræller. Vend dem i perlespelten, og drys med smuldret feta og grofthakkede mynteblade.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og fordel dem over salaten. Servér med linsekebabspyd.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar