Kebab-spyd med krydret bulgursalat
2. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Tænd op i grillen, så kebab-spyddene får fine grillstriber og den eftertragtede grillsmag. En tur på grillpanden kan dog også gøre det.
Ingredienser
Udstyr
12 træspyd
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i små tern. Pil og pres hvidløgene. Pluk og hak persillen. Skræl guleroden, og riv den fint.
Rør det hakkede kød sammen med rødløg, hvidløg, persille og gulerod. Krydr med salt, peber, chili og barbecuekrydderi.
Form kødet til aflange ruller omkring træspyddene. Pensl dem med lidt olie, og grill dem på havegrillen eller grillpanden i 2-3 minutter på hver side.
Skyl bulguren, og kog den efter anvisningen på emballagen. Pil rødløget, og skær det i små tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Skyl agurken, og skær den i små tern.
Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver. Snit purløg fint, og pluk mynten. Skyl og tør salaten, og vend den med lidt olie og eddike. Anret den på et fad.
Vend bulgur med rødløg, tomater, agurk, bladselleri, purløg, mynte, barbecuekrydderi, salt og peber i en skål, og bland godt sammen. Hæld blandingen over salaten i fadet.
Rør cremefraiche sammen med citronsaft, barbecuekrydderi, salt og peber i en skål. Servér kebab-spyd med krydret bulgursalat, cremefraiche-dip og evt. lidt ekstra mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk