Bønnefalafel med pitabrød og mynteyoghurt
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic
Denne bønnevariant af de klassiske falafler har et gyldent, sprødt ydre og et grønt, blødt indre, der giver en skøn kontrast!
Ingredienser
Sådan gør du
Bælg hestebønnerne. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bønnerne i koldt vand i en sigte.
Skyl de hvide bønner i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
Blend begge slags bønner i en foodprocessor sammen med mynteblade.
Tilsæt mel, hytteost, salt og peber, og blend igen til en ensartet fars.
Form farsen til små kugler på størrelse med golfbolde, og steg dem i rigeligt olie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et fad beklædt med fedtsugende papir.
Rør finthakkede mynteblade, knust hvidløg og yoghurt sammen, og smag til med salt, peber og olivenolie.
Servér mynteyoghurten som dip til falaflerne sammen med lunede pitabrød og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk