Falafel med salat og pitabrød

Hjemmelavede falafler kræver lidt planlægning, men de sprøde kugler smager vidunderligt i pitabrød, og så er de fulde af god næring fra kikærterne.

Bemærk
Udblødningstid på køl, kikærter: Mindst 10 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kikærter i blød i en stor skål koldt vand i mindst 10 timer på køl. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne.
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl og hak persille og koriander groft.
Blend kikærter grundigt i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, krydderurter, krydderier, salt, bagepulver og mel. Tilsæt ikke væske, men skrab indimellem farsen ned fra kanterne, og blend igen.
Klap kikærtedejen ud på et skærebræt til en 2 cm høj firkant. Skær firkanten ud i tern i den ønskede falafelstørrelse.
Skub forsigtigt 5 falafler ad gangen ned i en gryde med meget varm fritureolie. Steg dem, til de er brune på alle sider (skru ned for kogepladen, hvis de bliver for hurtigt brune).
Lad dem afdryppe på køkkenrulle. Fortsæt med at stege 5 ad gangen.
Pil rødløgene, skær dem i tynde både, og vend dem med olie, eddike og salt. Lad dem trække i 5-10 minutter, og rør i dem af og til.
Lun pitabrødene. Skyl salaten, og skær tomater i skiver. Servér falaflerne med pitabrød, salat, tomater, marinerede løg og chilisauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar