Hjemmelavede pitabrød

13. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Sprøde pitabrød med kød og masser af grønt er et hverdagshit. Og bager du dine egne pitabrød, er det slet ingen skam at servere dem som dejlig, enkel weekendmiddag for dine gæster.

Bemærk
Hævetid: 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, grahamsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen grundigt <br /> igennem, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel, hvis det er nødvendigt.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i passende lige store stykker, og tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1½ cm.
Tænd ovnen på 220°. Sæt pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
Bag pitabrødene på næstnederste rille i ovnen i 8-10 minutter, til de er hævet op og blevet let gyldne. Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule, så de kan åbnes og fyldes med det valgte fyld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du pitabrød

Undrer du dig også over, hvordan hullet i pitabrødene opstår? Det sker simpelthen ad sig selv, når brødene bages. De hæver nemlig op og skaber et luftrum, hvor der er plads til lækkert fyld, som kød, falafel, grøntsager og lignende.

Det er nemt at købe pitabrødene i supermarkedet, men de kan slet ikke måle sig med de hjemmelavede pitaer. Heldigvis er det overraskende nemt at bage dem selv.

Når du har lavet dejen og ladet den hæve i 30 minutter, deler du den i passende lige store stykker. Tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1½ cm.

Dernæst skal de efterhæve i 15 minutter, og så skal de bages. Vupti, så har du lækre, hjemmebagte pitabrød! 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar