Juletrøfler med chokoladeovertræk
16. november 2018
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
Disse trøfler er krydret med julete og overtrukket med chokolade. De er fløjlsbløde, smelter på tungen, og er væk inden du ser dig om.
Bemærk
Hviletid: 3 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den (lad den ikke overstige 55°).
Bring fløden i kog sammen med te. Si teen fra, og hæld ¹⁄₃ varm fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er glat.
Tilsæt endnu ¹⁄₃ fløde, og rør, til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden, og rør godt, så massen samler sig og får en smuk blank overflade.
Bland smør i, lidt ad gangen. For at ganachen skal få den mest optimale konsistens, kan du stavblende den til sidst.
Hæld massen i en form foret med husholdningsfilm eller bagepapir, og dæk formen godt til.
Sæt ganachen på køl, og lad den sætte sig i ca. 3 timer, gerne natten over. Tril ganachen til kugler.
Smelt ²⁄₃ af chokoladen til 55°, og hak den sidste ¹⁄₃ fint. Tag skålen af varmen.
Rør den hakkede chokolade i den smeltede chokolade, som nu skal ned og ramme 28°-29°. Varm derefter chokoladen op til 31°.
Dyp trøffelkuglerne i chokoladen, og lad dem sætte sig på bagepapir ved stuetemperatur. Pensl med guldstøv. Opbevar kuglerne på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk