Juletrøfler med hindbærstøv
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Gør trøflerne ekstra julede ved at trille dem i hindbærstøv. Det vil med sikkerhed pynte og bringe glæde i den mørke tid.
Ingredienser
Udstyr
en lille bageform (10 x 15 cm)
Sådan gør du
Beklæd en lille bageform med bagepapir, så det dækker formens bund og indvendige kanter. Tænd ovnen på 170°.
Smelt smør. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker. Rør det smeltede smør i.
Sigt mel, kakao, nelliker, allehånde, kanel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i dejen. Fordel dejen i bageformen.
Bag trøffeldejen i ovnen i ca. 20 minutter. Stik en skarp kniv i midten af kagen for at se, om den er færdig – der må gerne hænge lidt dej ved. Lad kagen køle lidt af i formen.
Smuldr kagen i en skål, og rør den sammen med smør og appelsinmarmelade. Tril dejen til små kugler, og stil på køl.
Smelt chokoladen over vandbad. Blend mandlerne fint, og bland dem med hindbærstøv. Dyp de kolde kugler i den smeltede chokolade, og vend dem i mandel-hindbærdrysset. Opbevar på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk