Popcakes med chokoladeovertræk og pynt

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Popcakes (eller cake pops) er sjove at lave og er især populære hos børn og barnlige sjæle. Bag basiskagen efter nedenstående opskrift, eller brug en rest af en god chokoladekage – du skal bruge i alt 400 g kage.

Bemærk
Afkøling: ½-1 time.

Ingredienser

Udstyr

20 små pinde
en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og beklæd springformen med bagepapir. Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle let af.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao, og sigt det i dejen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagen helt.
Smuldr kagen, til den har konsistens som groft mel, gerne i en foodprocessor.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør flødeost, smeltet mørk chokolade og flormelis sammen, og bland det i kagekrummerne. Sæt massen i køleskabet i ½-1 time.
Form den kolde kagemasse til små kugler på størrelse med en hel valnød.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad. Dyp 1 cm af en pind i den smeltede chokolade, og stik den så ind i en kagekugle. Gør dette med alle pinde og kagekugler. Dyp herefter hver kugle i den smeltede chokolade, så den dækkes jævnt, og lad chokoladen dryppe af, mens du holder den ind over skålen.
Pynt kuglerne med det valgte drys, før chokoladen størkner.
Sæt dine færdige popcakes i et højt glas, og opbevar dem i køleskabet, til de skal serveres. De holder sig fint 2-3 dage i køleskabet.

Tip!

Særlige pinde til popcakes kan købes i fx Panduro Hobby og hos Specialkøbmanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar