Nøddekugler med chokoladeovertræk
6. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
En forrygende konfektkugle med skøn nøddesmag og masser af knas.
Bemærk
Hviletid: Mindst 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Gem 14 hele hasselnødder, og hak resten fint. Knus isvaflerne i en frysepose med en kagerulle.
Rør de knuste isvafler og hakkede hasselnødder sammen med hasselnøddecremen i en skål, og lad nøddemassen hvile i fryseren i ca. 10 minutter, så den ikke klistrer så meget.
Del nøddemassen i 14 dele, og beklæd de hele hasselnødder med nøddemassen, så du har 14 små kugler.
Læg kuglerne på en lille bakke beklædt med bagepapir, og lad den hvile i fryseren, mens chokoladen tempereres.
Hak hasselnødderne groft, og læg til side. Smelt halvdelen af chokoladeknapperne i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 45°.
Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med de resterende chokoladeknapper, så temperaturen falder til 27°.
Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 30°.
Vend den tempererede chokolade med de hakkede hasselnødder, og dyp en iskold kugle heri. Lad overskydende chokolade dryppe tilbage i skålen, og gentag processen med de resterende kugler.
Sæt dem koldt, til chokoladen er stivnet, og pynt med spiseligt sølvstøv lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk