Mælkesnitter med chokoladeovertræk

17. februar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Den velkendte mælkesnitte i en hjemmelavet luksusudgave med flødecreme, chokoladeovertræk og drys af frysetørrede hindbær. Absolut også egnet til voksne, og man må godt tage mere end én.

Bemærk
Mælkesnitterne kan holde sig på køl i 3-4 dage.

Ingredienser

Udstyr

1 bageform, 30 x 40 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175˚ varmluft. Smelt smørret, og afkøl det let. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smeltet smør.
Bland kakaopulver, mel, bagepulver, vanilje og salt i en skål, og vend det forsigtigt i dejen. Pisk kærnemælken i dejen.
Hæld dejen i en bageform (30 x 40 cm),beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 8-10 minutter. Lad bunden afkøle.
Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronskal, honning og sirup sammen, til der ikke er klumper i. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål, og vend det i forsigtigt i flødeostblandingen. Sæt på køl.
Skær bunden forsigtigt igennem med en skarp kniv, så der er 2 tynde bunde i alt. Smør flødecremen ud på den ene bund, læg den anden bund ovenpå, og sæt kagen på køl i 30 minutter.
Skær kagen ud i ca. 14 lige store rektangulære mælkesnitter med en skarp kniv. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp hver mælkesnitte i den smeltede chokolade, så kun halvdelen af mælkesnitten er dækket af chokolade.
Sæt mælkesnitterne med chokolade på et skærebræt med bagepapir. Drys med frysetørrede hindbær, og stil mælkesnitterne på køl i 30 minutter før servering.

Tip!

Sørg for, at mælkesnitterne er helt kolde, inden de skæres ud i rektangulære stykker. Det er nemmest at skære mælkesnitterne ud med en varm skarp kniv for at få et skarpt snit.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar