Isvafler med sommerbær og chokoladeovertræk
28. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Let og lækker is i sprøde vafler med chokoladeovertræk. Så kan selv den varmeste solstråle komme an.
Bemærk
Lav isen til vaflerne dagen før. Husk at tage den ud af fryseren i god tid, så den er nem at kugle op.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bær, og dup dem tørre. Læg dem i en skål, drys sukker over, og lad dem trække, til de begynder at væske lidt.
Tag isen ud fra fryseren, og lad den tø en smule op på køkkenbordet. Vend bærrene i isen, og sæt isen tilbage i fryseren.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.<br />
Dyp kanten på halvdelen af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt dryp af, og drys med krymmel. Stil vaflerne koldt, til chokoladen er stivnet.
Lav kugler af isen, og placér en god kugle i hver vaffel – både dem med og uden chokoladekant.
Dyp hurtigt vaflerne uden chokoladekant i den lune chokolade, og nyd isene med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk