Isvafler med sommerbær og chokoladeovertræk
Let og lækker is i sprøde vafler med chokoladeovertræk. Så kan selv den varmeste solstråle komme an.

0-30 min.
(0)
28. oktober 2019 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Lav isen til vaflerne dagen før. Husk at tage den ud af fryseren i god tid, så den er nem at kugle op.
Ingredienser
personer
- hindbær
- 150 g
- blåbær
- 150 g
- sukker
- 75 g
- vaniljeis
- 450 ml
- isvafler
- 8
- mørk chokolade
- 150 g
- krymmel
- 2 tsk.
Sådan gør du
Skyl bær, og dup dem tørre. Læg dem i en skål, drys sukker over, og lad dem trække, til de begynder at væske lidt.
Tag isen ud fra fryseren, og lad den tø en smule op på køkkenbordet. Vend bærrene i isen, og sæt isen tilbage i fryseren.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp kanten på halvdelen af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt dryp af, og drys med krymmel. Stil vaflerne koldt, til chokoladen er stivnet.
Lav kugler af isen, og placér en god kugle i hver vaffel – både dem med og uden chokoladekant.
Dyp hurtigt vaflerne uden chokoladekant i den lune chokolade, og nyd isene med det samme.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner