Isvafler med sommerbær og chokoladeovertræk

Let og lækker is i sprøde vafler med chokoladeovertræk. Så kan selv den varmeste solstråle komme an.

Bemærk
Lav isen til vaflerne dagen før. Husk at tage den ud af fryseren i god tid, så den er nem at kugle op.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl bær, og dup dem tørre. Læg dem i en skål, drys sukker over, og lad dem trække, til de begynder at væske lidt.
Tag isen ud fra fryseren, og lad den tø en smule op på køkkenbordet. Vend bærrene i isen, og sæt isen tilbage i fryseren.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.<br /> Dyp kanten på halvdelen af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt dryp af, og drys med krymmel. Stil vaflerne koldt, til chokoladen er stivnet.
Lav kugler af isen, og placér en god kugle i hver vaffel – både dem med og uden chokoladekant.
Dyp hurtigt vaflerne uden chokoladekant i den lune chokolade, og nyd isene med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
28. oktober 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar