Isvafler med sommerbær og chokoladeovertræk

Let og lækker is i sprøde vafler med chokoladeovertræk. Så kan selv den varmeste solstråle komme an.

Isvafler med sommerbær og chokoladeovertræk
0-30 min.

(0)

28. oktober 2019 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Lav isen til vaflerne dagen før. Husk at tage den ud af fryseren i god tid, så den er nem at kugle op.

Ingredienser

personer
hindbær
150 g
blåbær
150 g
sukker
75 g
vaniljeis
450 ml
isvafler
8
mørk chokolade
150 g
krymmel
2 tsk.

Sådan gør du

Skyl bær, og dup dem tørre. Læg dem i en skål, drys sukker over, og lad dem trække, til de begynder at væske lidt.
Tag isen ud fra fryseren, og lad den tø en smule op på køkkenbordet. Vend bærrene i isen, og sæt isen tilbage i fryseren.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dyp kanten på halvdelen af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt dryp af, og drys med krymmel. Stil vaflerne koldt, til chokoladen er stivnet.
Lav kugler af isen, og placér en god kugle i hver vaffel – både dem med og uden chokoladekant.
Dyp hurtigt vaflerne uden chokoladekant i den lune chokolade, og nyd isene med det samme.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'