Jordskoksuppe med bacon og bønner

Cremet jordskoksuppe med drys af bacon og cannellonibønner– der er faktisk også bønner i suppen, hvilket giver ekstra mæthed og en skøn konsistens.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene.
Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie.
Drys med salt og timian, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, indtil jordskokskiverne er helt møre.
Dræn og skyl cannellonibønnerne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med bacon skåret i tern.
Drys med timian og en smule salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil drysset er sprødt.
Kom jordskokker og løg i en foodprocessor eller blender. Tilsæt afdryppede, skyllede cannellonibønner, kogende bouillon, fløde og friskpresset citronsaft, og kør, indtil konsistensen er glat og cremet.
Smag suppen til, og servér straks med groft brød, cremefraiche, bacon-bønne-drys og ærteskud. Når suppen at blive kold, kan den hurtigt varmes op i en gryde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar