Gryderet med bønner og bacon
14. januar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Limabønner kaldes også butterbeans, fordi de har en blød og cremet konsistens. Servér denne fyldige gryderet som en selvstændig ret, eller brug dem som tilbehør til et stykke fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg bacon sprødt. Tag det fra panden, og steg finthakket løg og hvidløg i det fedt, der ligger tilbage.
Hak chili fint, og skær peberfrugt og bladselleri i små tern. Vend det på panden, når løgene er bløde. Lad det riste i nogle minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt paprika, timian, tomatpuré, eddike, sukker og vand.
Vend bacontern i, lad saucen koge op, tilsæt bønner, og smag til med salt og peber. Lad retten simre i 10 minutter.
Rør cremefraiche i, varm saucen igennem, smag til, og servér med persille på toppen og en skive brød ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk