Jordskokkesuppe med jordskokkechips
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Fyldig og cremet jordskokkesuppe med friterede jordskokker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub jordskokkerne grundigt, og skær dem i skiver. Opvarm en gryde med smør, og steg jordskokkerne, til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt timian og hvidvin, og kog, indtil syren fra vinen er fordampet.
Hæld bouillon på, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
Tilsæt fløde, og lad den koge op. Blend suppen jævn og glat, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber, og justér evt. tykkelsen på suppen med lidt vand.
Skrub jordskokkerne, og skær dem i helt tynde flager (gerne på et mandolinjern).
Opvarm olien i en gryde til høj varme. Læg de tynde flager af jordskokker i olien, og steg dem, til de er lysebrune. Tag dem op, og afdryp på fedtsugende papir. Drys med salt.
Anret suppen i små skåle, top med friterede jordskokker, og drys med lidt timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på jordskokkesuppe!
Powered by Froala Editor