Jordskokkesuppe med laks

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Laksen steges i ovn og smuldres over jordskokkesuppen som ekstra fyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Sautér dem i smør, til de er klare, uden at de har taget farve.
Tilsæt hvidvin og bouillon, og kog, til jordskokkerne er helt møre.
Blend det hele sammen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og friskhakket timian, og kog, til suppen jævner. Smag til med salt og peber.
Blend suppen igen lige før servering med en stavblender i gryden, så suppen skummer let op.
Skræl rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand i 40 minutter. Afkøl i køleskabet, så er de nemmere at skære. Skær rødbederne i tynde stave.
Rør hindbæreddike med olie, honning og salt og peber, hæld det over rødbederne, og drys med finthakket timian.
Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
Fjern skindet på laksestykkerne, og smuldr kødet over den varme suppe ved servering. Servér evt. brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar