Jordskokkesuppe med laks
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Laksen steges i ovn og smuldres over jordskokkesuppen som ekstra fyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Sautér dem i smør, til de er klare, uden at de har taget farve.
Tilsæt hvidvin og bouillon, og kog, til jordskokkerne er helt møre.
Blend det hele sammen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og friskhakket timian, og kog, til suppen jævner. Smag til med salt og peber.
Blend suppen igen lige før servering med en stavblender i gryden, så suppen skummer let op.
Skræl rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand i 40 minutter. Afkøl i køleskabet, så er de nemmere at skære. Skær rødbederne i tynde stave.
Rør hindbæreddike med olie, honning og salt og peber, hæld det over rødbederne, og drys med finthakket timian.
Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
Fjern skindet på laksestykkerne, og smuldr kødet over den varme suppe ved servering. Servér evt. brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk