Jordskokkesuppe med laks

Laksen steges i ovn og smuldres over jordskokkesuppen som ekstra fyld.

Jordskokkesuppe med laks
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
ferske laksefileter
4
salt
peber

Jordskokkesuppe

jordskokker
500 g
smør
25 g
hvidvin
3 dl
god hønsebouillon
2 dl
piskefløde
2½ dl
frisk timian
2 stilke
salt
peber

Rødbedesalat

store rødbeder
2
hindbæreddike
3 spsk.
olivenolie
5 spsk.
honning
2 tsk.
salt
peber
frisk timian
2 stilke

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

Tænd ovnen på 180°. Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Sautér dem i smør, til de er klare, uden at de har taget farve.
Tilsæt hvidvin og bouillon, og kog, til jordskokkerne er helt møre.
Blend det hele sammen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og friskhakket timian, og kog, til suppen jævner. Smag til med salt og peber.
Blend suppen igen lige før servering med en stavblender i gryden, så suppen skummer let op.

Rødbedesalat

Skræl rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand i 40 minutter. Afkøl i køleskabet, så er de nemmere at skære. Skær rødbederne i tynde stave.
Rør hindbæreddike med olie, honning og salt og peber, hæld det over rødbederne, og drys med finthakket timian.
Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
Fjern skindet på laksestykkerne, og smuldr kødet over den varme suppe ved servering. Servér evt. brød til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'