Jordskokkesuppe med laks
Laksen steges i ovn og smuldres over jordskokkesuppen som ekstra fyld.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- ferske laksefileter
- 4
- salt
- peber
Jordskokkesuppe
- jordskokker
- 500 g
- smør
- 25 g
- hvidvin
- 3 dl
- god hønsebouillon
- 2 dl
- piskefløde
- 2½ dl
- frisk timian
- 2 stilke
- salt
- peber
Rødbedesalat
- store rødbeder
- 2
- hindbæreddike
- 3 spsk.
- olivenolie
- 5 spsk.
- honning
- 2 tsk.
- salt
- peber
- frisk timian
- 2 stilke
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Tænd ovnen på 180°. Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Sautér dem i smør, til de er klare, uden at de har taget farve.
Tilsæt hvidvin og bouillon, og kog, til jordskokkerne er helt møre.
Blend det hele sammen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og friskhakket timian, og kog, til suppen jævner. Smag til med salt og peber.
Blend suppen igen lige før servering med en stavblender i gryden, så suppen skummer let op.
Rødbedesalat
Skræl rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand i 40 minutter. Afkøl i køleskabet, så er de nemmere at skære. Skær rødbederne i tynde stave.
Rør hindbæreddike med olie, honning og salt og peber, hæld det over rødbederne, og drys med finthakket timian.
Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
Fjern skindet på laksestykkerne, og smuldr kødet over den varme suppe ved servering. Servér evt. brød til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner