Jordskokkesuppe med æblevinaigrette
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Suppen er smagfuld og fyldig, og egner sig også som forret til en større menu.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i tern.
Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. De må gerne sautere i 6-8 minutter, men uden at de tager farve.
Hæld vin på, og lad den reducere til ca. halvdelen. Tilsæt vand, bind lidt snor om timianen, kom den i gryden, og lad suppen koge under låg i 20-25 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tjek undervejs, om de mangler lidt væde.
Tag timianen op, tilsæt mælk, og kog suppen op. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og hvid peber.
Pil løget, og hak det fint. Skyl æblet, og skær det i små tern.
Rør honning, eddike og olie sammen. Tilsæt løg, æble og dild.
Anret suppen i store, varme, dybe tallerkener, og top med æblevinaigrette. Servér groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Cremet jordskokkesuppe med fløde
Powered by Froala Editor