Jordskokkesuppe med tomater
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne cremede jordskokkesuppe er med semidried tomater, der giver suppen en skøn syrlighed og et godt sejt bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub jordskokkerne rene. Rens pastinakkerne, og pil løg og hvidløg.
Skær alle grøntsagerne i grove tern, og steg dem lysebrune i olie i en gryde.
Hæld bouillonen over, og tilsæt timian. Lad suppen simre under låg i ca. 30 minutter.
Blend suppen, og hæld den gennem en fin sigte, så jordskokkeskræller og timiankviste bliver siet fra.
Hæld suppen tilbage i gryden, og rør fløden i. Kog den i 5 minutter. Pres saften af citronen, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Hæld suppen i varme tallerkener, og pynt med semidried tomater og lidt af olien fra dem. Kværn evt. peber over, og servér med godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk