Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarpone

7. februar 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Ved første skefuld bliver du sendt direkte ned til Italiens solrige sommerdage – i hvert fald i tankerne.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, hakkede tomater og rødvinseddike, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt mascarpone og basilikum, og blend tomatsuppen med en stavblender. Smag til, og hold suppen varm.
Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern. Vend ternene med presset hvidløg, olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem ca. 10 minutter i ovnen, til de er sprøde.
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem på en (grill)pande i olivenolie, og skær dem i skiver.
Pisk parmesan, mascarpone og fløde sammen med en elpisker. Servér det til den varme suppe, og top med croutoner og kylling.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Hvorfor skal der mascarpone i tomatsuppen?

Mascarpone er en italiensk friskost, der både bruges til søde og salte retter. Den har samme fedtindhold som piskefløde, men da den er fast i sin form, bidrager den til endnu mere cremethed.

Du må endelig ikke forveksle mascarpone med ricotta, der har en meget lavere fedtprocent, som kan få suppen til at skille. Ricotta er også lækkert, men suppen her bliver bedre med mascarpone.

Kan du ikke opstøve mascarpone, eller foretrækker du en anden løsning, kan du sagtens erstatte de 100 g mascarpone med 1 dl fløde. God fornøjelse med opskriften!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar