Tomatsuppe med rodfrugter og hvidløgsbrød
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
En klassisk suppe, der giver varme i kroppen. Hvis du laver dobbeltportion, kan du fryse suppe ned til en anden god gang.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løgene. Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, knoldselleri og gulerødder i olie i en stor gryde, til de får farve og dufter.
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad og timiankviste. Småkog under låg i 30 minutter.
Vend grofthakket persille i suppen, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den er meget tyk. Smag suppen til med pressede hvidløgsfed, cayennepeber, salt og peber.
Skær brødet i bjælker. Bland presset hvidløgsfed med olie, og pensl det på brødbjælkerne.
Rist brødene i ovnen under grillen, og vend dem om jævnligt, så de bliver lysebrune på alle sider. Servér til suppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!