Tomatsuppe med rodfrugter og hvidløgsbrød

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

En klassisk suppe, der giver varme i kroppen. Hvis du laver dobbeltportion, kan du fryse suppe ned til en anden god gang.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løgene. Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, knoldselleri og gulerødder i olie i en stor gryde, til de får farve og dufter.
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad og timiankviste. Småkog under låg i 30 minutter.
Vend grofthakket persille i suppen, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den er meget tyk. Smag suppen til med pressede hvidløgsfed, cayennepeber, salt og peber.
Skær brødet i bjælker. Bland presset hvidløgsfed med olie, og pensl det på brødbjælkerne.
Rist brødene i ovnen under grillen, og vend dem om jævnligt, så de bliver lysebrune på alle sider. Servér til suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar