Tomatsuppe med quinoa og parmesanchips
30. marts 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet basilikumolie og en knasende topping af sprøde parmesanchips med quinoa løfter denne tomatsuppe til et festligt måltid. Der er også quinoa i selve suppen samt en blanding af friske tomater og tomater fra dåse, som tilsammen giver en afrundet og frisk smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog quinoa efter pakkens anvisning.
Skær de friske tomater i små tern, og knus hvidløgene.
Bland friske tomater, hvidløg, tomater fra dåse og bouillon i en gryde. Lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt ⅘ af den kogte quinoa, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
Bland resten af quinoaen med revet parmesan, bred det ud på en bageplade med bagepapir, og bag i en 180° varm ovn, til osten er smeltet og gylden.
Blend olie og basilikum til en krydderolie.
Fordel suppen i dybe tallerkener, dryp med basilikumolie, og top med yoghurt og knækkede ostechips.
Servér straks, evt. med brød til.
Tip!
Hvis du har en rest kold quinoa, som allerede er kogt, er den oplagt at bruge i denne ret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!