Tomatsuppe med quinoa og parmesanchips

30. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet basilikumolie og en knasende topping af sprøde parmesanchips med quinoa løfter denne tomatsuppe til et festligt måltid. Der er også quinoa i selve suppen samt en blanding af friske tomater og tomater fra dåse, som tilsammen giver en afrundet og frisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog quinoa efter pakkens anvisning.
Skær de friske tomater i små tern, og knus hvidløgene.
Bland friske tomater, hvidløg, tomater fra dåse og bouillon i en gryde. Lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt ⅘ af den kogte quinoa, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
Bland resten af quinoaen med revet parmesan, bred det ud på en bageplade med bagepapir, og bag i en 180° varm ovn, til osten er smeltet og gylden.
Blend olie og basilikum til en krydderolie.
Fordel suppen i dybe tallerkener, dryp med basilikumolie, og top med yoghurt og knækkede ostechips.
Servér straks, evt. med brød til.

Tip!

Hvis du har en rest kold quinoa, som allerede er kogt, er den oplagt at bruge i denne ret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar