Hurtig tomatsuppe
18. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Spis suppen med godt brød, eller fyld lidt pasta i, hvis du vil gøre dine yngste (eller dig selv) ekstra glade.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl bladselleristilkene. Steg det hele i olie i en gryde, uden at det tager farve.
Skyl basilikum og tomater, og hak begge dele groft. Hæld det hele i gryden, og steg kort. Tilsæt bouillon og tomatpassata, kog op, og lad suppen simre under låg i 15 minutter.
Smag suppen til med salt, peber og sukker. Blend evt. suppen med en stavblender, hvis du ønsker den helt ensartet.
Anret suppen i varme tallerkner, dryp med lidt olie, kværn peber over, og top med groftplukket basilikum.
Tip!
Top suppen med brud af mozzarella eller friskrevet parmesan, hvis du vil have lidt ekstra luksus.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk