Tomatsuppe med hjemmelavede croutoner

6. november 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Har du nogle skiver daggammelt brød liggende, kan de trylles om til sprøde croutoner, der knaser dejligt på toppen af en varm tomatsuppe.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget groft. Skyl bladselleri, og skær dem i mindre stykker. Svits løg og bladselleri i en gryde med lidt olie. Skyl og hak tomaterne, og hæld dem i gryden sammen med tomatpuré. Steg i 3-4 minutter. Tilsæt timian og bouillon, og lad det simre i 20 minutter.
Blend suppen helt glat med en stavblender, og smag til med balsamico, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i mindre stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de bliver gyldne.
Skær mozzarellaerne i mindre stykker. Servér suppen med hjemmelavede croutoner, frisk timian, et dryp olivenolie og mozzarella.

Tip!

Ønsker du en lidt tykkere suppe, kan du blende to skiver brød i suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar