Tomatsuppe med hjemmelavede croutoner
6. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Har du nogle skiver daggammelt brød liggende, kan de trylles om til sprøde croutoner, der knaser dejligt på toppen af en varm tomatsuppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget groft. Skyl bladselleri, og skær dem i mindre stykker. Svits løg og bladselleri i en gryde med lidt olie. Skyl og hak tomaterne, og hæld dem i gryden sammen med tomatpuré. Steg i 3-4 minutter. Tilsæt timian og bouillon, og lad det simre i 20 minutter.
Blend suppen helt glat med en stavblender, og smag til med balsamico, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i mindre stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de bliver gyldne.
Skær mozzarellaerne i mindre stykker. Servér suppen med hjemmelavede croutoner, frisk timian, et dryp olivenolie og mozzarella.
Tip!
Ønsker du en lidt tykkere suppe, kan du blende to skiver brød i suppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!