Bagt tomatsuppe

11. juli 2023 af .

Foto: Peter Kam

Det tager selvfølgelig lidt længere tid at bage grøntsagerne først, inden du blender dem til en cremet suppe, men det giver en kraftigere og mere intens smag, som du ikke vil gå glip af.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomater, og skær dem i både. Rens peberfrugter, og skær dem i grove stykker. Pil løg og rødløg, og skær dem i både.
Fordel løg, rødløg og grøntsager på en bageplade med bagepapir, og læg timian- og rosmarinstilke ved. Dryp med olie, og krydr med chili. Bag grøntsagerne i ovnen i 35 minutter.
Tag grøntsagerne ud af ovnen, og kassér timian- og rosmarinstilke. Hæld grøntsagerne over i en gryde sammen med tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og sukker, og bring det hele i kog. Lad det småkoge i 10 minutter.
Blend suppen glat med en stavblender, tilsæt piskefløde, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i skåle, og top med cremefraiche og friskhakket basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar