Hvide asparges med rejer og sauce mousseline
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sauce mousseline er en klassisk hollandaisesauce, som vendes med flødeskum, så den bliver ekstra cremet og luftig. Saucen bidrager med en perfekt fedme til de milde hvide asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl de hvide asparges, og skræl dem forsigtigt med en tyndskræller fra hovedet og nedad. Læg dem fladt på et skærebræt, når du skræller dem, så de ikke knækker. Skær den nederste, træede bund af alle aspargesene.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Læg aspargesene ned i gryden sammen med smør, og kog dem i 3-5 minutter afhængigt af tykkelsen på dine asparges. Hæld vandet fra, og afkøl aspargesene i koldt vand.
Sørg for, at alle ingredienserne til saucen har stuetemperatur, inden du går i gang. Smelt smørret i en gryde, og hæld det over i en lille kande. Lad bundfaldet blive tilbage i gryden, og kasser det.
Hæld æggeblommer, citronsaft og lidt salt i en gryde over vandbad. Tænd for lav varme, og rør konstant i gryden ved lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne let.
Tag gryden af varmen, og pisk det smeltede smør fra kanden i lidt ad gangen. Tilsæt først mere smør, når det andet er helt indarbejdet i æggeblommerne. Fortsæt, til alt smørret er brugt. Sæt evt. gryden tilbage på komfuret ved helt lav varme undervejs, men pas på, at den ikke skiller. Smag saucen til med salt og peber.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i saucen til sidst sammen med klippet purløg.
Anret 4 hvide asparges på hver tallerken, og hæld en stor skefuld sauce mousseline over. Top med friskpillede fjordrejer, radiser i tynde skiver samt masser af frisk kørvel og klippet purløg.
Servér med lunet brød og resten af saucen i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk