Asparges med laks og sauce mousseline
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Grillede, hvide asparges og cremet, hvid sauce. Med laks på. Behøver vi sige mere?
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Skræl aspargesene med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden.
Grill asparges på en varm havegrill eller grillpande, til de får flotte grillstriber.
Skær lakseskiverne ud i mindre skiver. Anret tallerkner med grillede asparges, og læg røget laks ovenpå.
Smelt smør i en gryde, og hæld det i en kande. Lun vermouth i en ren gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt æggeblommer, og pisk dem godt sammen med den lune vermouth med et piskeris.
Sæt gryden tilbage på moderat varme, mens du pisker uden ophold, indtil massen får en cremet konsistens som en mousse.
Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen, mens du stadig pisker uafbrudt. Pisk til sidst fløden i. Smag til med salt og peber.
Fordel sauce mousseline over asparges og laks. Pynt med kørvel, og krydr med salt og peber.
Tip!
I stedet for at lave sauce mousseline fra bunden kan du købe en færdig hollandaisesauce og evt. vende lidt flødeskum i saucen lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk