Dumplings med rejer i spicy sauce
29. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Sæt små smagseksplosioner på bordet – dumplings med rejer er gode enten som en let hovedret eller eksotisk snack inden middagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Hak rejerne fint. Rør forårsløg og rejer sammen med kødet i en skål, og krydr med fintrevet ingefær, sojasauce, østerssauce, salt og peber.
Fyld ca. 1 tsk. fars på hvert stykke dej. Du får ca. 30 stk. i alt.
Fold dejen sammen til en trekant – brug evt. en smule fars til at lukke dejen.
Damp dumplingsene i en gryde med kogende, saltet vand i 3-5 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
Pil imens hvidløgene, og hak dem fint. Hæld dem i en lille gryde med chiliolie, sojasauce, sesamolie, eddike og sukker, og kog op. Lad det simre i 1-2 minutter, og hæld saucen i en skål.
Afdryp dumplingsene, og vend dem sammen med saucen og evt. en smule kogevand. Anret dem i skåle, og top med fintsnittede forårsløg og hakkede peanuts. Servér straks, evt. med en spicy agurkesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk