Asparges med sauce gribiche
15. juli 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den franske æggedressing opgraderer de grønne og hvide asparges til en delikat forårssnack eller fin forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Knæk den nederste træede bund af de grønne asparges. Skræl de hvide asparges, og knæk bunden af.
Hæld 1 cm vand i en sauterpande, og tilsæt smør, citronsaft og salt. Bring i kog, og damp aspargesene i 3-4 minutter under låg. Afdryp, og læg dem på et fad.
Kog æggene i 8 minutter, og pil dem. Del æggene i blommer og hvider.
Bland æggeblommerne i en skål sammen med de to slags sennep til en ensartet masse. Rør olie i blandingen i en tynd stråle.
Skyl og hak persille, kapers og cornichoner fint. Hak også æggehviderne fint. Vend det hele sammen med æggeblommerne, og smag til med salt og peber.
Servér dampede asparges med sauce gribiche, et drys karse og evt. skiver af surdejsbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk