Asparges med sauce gribiche

15. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den franske æggedressing opgraderer de grønne og hvide asparges til en delikat forårssnack eller fin forret.

Ingredienser

Sådan gør du

Knæk den nederste træede bund af de grønne asparges. Skræl de hvide asparges, og knæk bunden af.
Hæld 1 cm vand i en sauterpande, og tilsæt smør, citronsaft og salt. Bring i kog, og damp aspargesene i 3-4 minutter under låg. Afdryp, og læg dem på et fad.
Kog æggene i 8 minutter, og pil dem. Del æggene i blommer og hvider.
Bland æggeblommerne i en skål sammen med de to slags sennep til en ensartet masse. Rør olie i blandingen i en tynd stråle.
Skyl og hak persille, kapers og cornichoner fint. Hak også æggehviderne fint. Vend det hele sammen med æggeblommerne, og smag til med salt og peber.
Servér dampede asparges med sauce gribiche, et drys karse og evt. skiver af surdejsbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar