Grønne asparges med rejer og sauce hollandaise

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Grønne asparges betyder forår for mange, og det er da også lige før, denne forret kan få solen til at skinne med friske rejer og sauce hollandaise.

Bemærk
Det tager lidt tid at pille rejerne, men det er bestemt hele umagen værd.

Ingredienser

Sådan gør du

Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog aspargesene i 3 minutter. Overhæld dem med koldt vand, og afkøl.
Anret 6-8 asparges i en lille bunke på hver tallerken, og krydr med salt og peber. Pil rejerne, og krydr også dem med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde. Hæld det herefter forsigtigt over i en skål, så alt bundfaldet bliver i gryden – det, du nu har i skålen, kaldes klaret smør. Kasser bundfaldet fra gryden.
Kog eddiken op i en ny gryde, til væsken er halveret. Tilsæt vand og æggeblommer, og pisk over lavt blus, til massen er cremet og tykner en smule. Saucen må ikke koge.
Tag gryden fra varmen, og pisk det klarede smør i lidt ad gangen. Pres saften af citronen. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Hæld saucen over aspargesene, drys med rejer, og pynt med plukket dild og kørvel. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar