Hjemmelavet mornaysauce

Den eneste forskel på bechamelsauce og mornaysauce er ost. Begge saucer laves som en opbagt sovs, og i mornaysaucen tilsættes ost. Den cremede sauce er god i lasagne og pastagratin og er heldigvis rigtig nem at lave selv.

Hjemmelavet mornaysauce
0-30 min.

(7)

November 9, 2021 af Linn GrubbströmFoto: Mathilde Landry

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til mornay sauce

Mange køber den cremede ostesovs færdiglavet, men den kan nemt laves selv. Det kræver blot syv ingredienser og en lille gryde. Vi lover dig, at den smager om noget endnu bedre end den færdigkøbte.

Ost til mornay sauce

Mornay saucen stammer fra Frankrig, hvor den fungerer som grundsauce i mange retter. Oprindeligt laves sovsen af bechamel tilsat revet gruyère-ost. Du kan dog sagtens bruge andre oste. Her i opskriften bruges mozzarella, men du bruges de fleste milde oste – osten må også gerne være kraftig, men en blåskimmel og brie passer ikke til sovsen her. Osten skal desuden kunne smelte.

Mornay sauce uden muskatnød

Udover osten er muskatnøden en vigtig ingrediens i mornay sauce. Den giver nemlig den helt rigtige søde og parfumeret smag til sovsen. Har du ikke muskatnød på lager, kan du til nøds godt undvære den. Krydr i stedet sovsen med masser salt og peber.

Mornay sauce laktosefri

Ønsker du en laktosefri sovs, kan du blot bruge laktosefri smør, mælk og ost. Du får samme lækre resultat.

Hvad bruges mornay sauce til?

Herhjemme bruges saucen især til lasagne, men du kan også bruge den til pastagratin, moussaka og cannelloni. I Frankrig serveres saucen til fisk og skaldyr, hvor den med sin milde og afrundede smag ikke overdøver kødet.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'