Hjemmelavet mornaysauce
Den eneste forskel på bechamelsauce og mornaysauce er ost. Begge saucer laves som en opbagt sovs, og i mornaysaucen tilsættes ost. Den cremede sauce er god i lasagne og pastagratin og er heldigvis rigtig nem at lave selv.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til mornay sauce
Mange køber den cremede ostesovs færdiglavet, men den kan nemt laves selv. Det kræver blot syv ingredienser og en lille gryde. Vi lover dig, at den smager om noget endnu bedre end den færdigkøbte.
Ost til mornay sauce
Mornay saucen stammer fra Frankrig, hvor den fungerer som grundsauce i mange retter. Oprindeligt laves sovsen af bechamel tilsat revet gruyère-ost. Du kan dog sagtens bruge andre oste. Her i opskriften bruges mozzarella, men du bruges de fleste milde oste – osten må også gerne være kraftig, men en blåskimmel og brie passer ikke til sovsen her. Osten skal desuden kunne smelte.
Mornay sauce uden muskatnød
Udover osten er muskatnøden en vigtig ingrediens i mornay sauce. Den giver nemlig den helt rigtige søde og parfumeret smag til sovsen. Har du ikke muskatnød på lager, kan du til nøds godt undvære den. Krydr i stedet sovsen med masser salt og peber.
Mornay sauce laktosefri
Ønsker du en laktosefri sovs, kan du blot bruge laktosefri smør, mælk og ost. Du får samme lækre resultat.
Hvad bruges mornay sauce til?
Herhjemme bruges saucen især til lasagne, men du kan også bruge den til pastagratin, moussaka og cannelloni. I Frankrig serveres saucen til fisk og skaldyr, hvor den med sin milde og afrundede smag ikke overdøver kødet.
Powered by Froala Editor