Hjemmelavet Daim
29. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De knaser og smager præcis som en ægte Daim, og så er de slet ikke spor svære at lave selv! Servér dem i årets julekonfektskål, og har du rester tilovers, kan de knuses og anvendes i hjemmelavede kager og is.
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Blend mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland smør, sukker, sirup og salt sammen i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det koge i ca. 10 minutter, til det er blevet til gylden karamel og har en temperatur på 150° – brug et sukkertermometer. Rør godt i gryden undervejs, så karamellen ikke brænder på.
Rør mandelmelet i karamellen, og tag gryden af varmen.
Læg bagepapir på et stort skærebræt. Hæld karamellen ud på bagepapiret i et jævnt lag, der er ca. ½ cm tykt – det skal gøres lidt hurtigt, da karamellen hurtigt sætter sig. Rids karamellen i firkantede stykker med en skarp kniv, så det er nemmere at brække den ud i de rigtige størrelser, når massen er blevet hård. Lad karamellen køle helt af (ikke på køl).
Hak mælkechokoladen fint, og smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Tilsæt den sidste ⅓ hakket chokolade, og rør rundt, til al chokoladen er smeltet helt sammen.
Bræk forsigtigt Daimstykkerne fra hinanden. Dyp karamelstykkerne i den smeltede chokolade, så de er helt dækkede, eller pensl chokoladen på med en bagepensel. Læg dem over på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne. Læg Daimstykkerne på køl i mindst 1 time. Opbevar dine hjemmelavede Daimstykker i en lufttæt beholder på køl indtil servering. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem mælkesnitte-opskrift
Powered by Froala Editor