Hjemmelavet Daim

29. januar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

De knaser og smager præcis som en ægte Daim, og så er de slet ikke spor svære at lave selv! Servér dem i årets julekonfektskål, og har du rester tilovers, kan de knuses og anvendes i hjemmelavede kager og is.

Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Blend mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland smør, sukker, sirup og salt sammen i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det koge i ca. 10 minutter, til det er blevet til gylden karamel og har en temperatur på 150° – brug et sukkertermometer. Rør godt i gryden undervejs, så karamellen ikke brænder på.
Rør mandelmelet i karamellen, og tag gryden af varmen.
Læg bagepapir på et stort skærebræt. Hæld karamellen ud på bagepapiret i et jævnt lag, der er ca. ½ cm tykt – det skal gøres lidt hurtigt, da karamellen hurtigt sætter sig. Rids karamellen i firkantede stykker med en skarp kniv, så det er nemmere at brække den ud i de rigtige størrelser, når massen er blevet hård. Lad karamellen køle helt af (ikke på køl).
Hak mælkechokoladen fint, og smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Tilsæt den sidste ⅓ hakket chokolade, og rør rundt, til al chokoladen er smeltet helt sammen.
Bræk forsigtigt Daimstykkerne fra hinanden. Dyp karamelstykkerne i den smeltede chokolade, så de er helt dækkede, eller pensl chokoladen på med en bagepensel. Læg dem over på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne. Læg Daimstykkerne på køl i mindst 1 time. Opbevar dine hjemmelavede Daimstykker i en lufttæt beholder på køl indtil servering. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar