Hjemmelavet karamelsauce
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lav din egen hjemmelavede karamelsauce, der kan bruges til frisk frugt, is, pandekager eller som topping på havregrøden.
Bemærk
Pas på, når du hælder væske i karamellen. Den er ekstremt varm, så væsken begynder at koge med det samme og vil sprutte kraftigt. Bedst er det at tage gryden fra blusset og derefter forsigtigt hælde væske i. Hold evt. et viskestykke over den hånd, du holder gryden med, og hold ansigtet så langt væk, du kan.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring smør og muscovadosukker i kog, og lad det koge i 1 minut. Tilsæt forsigtigt fløde og vand, og lad karamelsaucen koge i yderligere 5 minutter. Lad den køle ned, og rør evt. lidt mere vand i, hvis den er blevet for tyk.
Lad karamelsaucen køle af, og servér den fx til udskåret frugt.
Tip!
Karamelsaucen holder sig flere uger i køleskabet. Måske får den lidt bundfald, men så skal den bare røres godt igennem inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk