Hjemmelavet tahin
27. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Tahin bruges eksempelvis i hummus, men også i andre dips og dressinger. Du kan selv lave den ved at blende ristede sesamfrø.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist sesamfrø let gyldne på en tør pande ved middel varme – ryst panden flere gange undervejs. Hvis sesamfrøene ristes for længe, bliver de mere mørke i farven og får en meget intens og kraftig smag.
Hæld de ristede sesamfrø og olie i en kraftig blender eller minihakker, og blend i ca. 5 minutter, til sesamfrøene har fået en smørbar og let flydende konsistens. Smag til med honning og salt.
Hæld din hjemmelavede tahin i et patentglas med låg, og opbevar den på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk