Hjemmelavet tahin

27. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Tahin bruges eksempelvis i hummus, men også i andre dips og dressinger. Du kan selv lave den ved at blende ristede sesamfrø.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist sesamfrø let gyldne på en tør pande ved middel varme – ryst panden flere gange undervejs. Hvis sesamfrøene ristes for længe, bliver de mere mørke i farven og får en meget intens og kraftig smag.
Hæld de ristede sesamfrø og olie i en kraftig blender eller minihakker, og blend i ca. 5 minutter, til sesamfrøene har fået en smørbar og let flydende konsistens. Smag til med honning og salt.
Hæld din hjemmelavede tahin i et patentglas med låg, og opbevar den på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar