Hjemmelavet hoisinsauce
25. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Hoisinsauce er mørk, tyk og har rødder i det kinesiske køkken. Smagen er sød og krydret, og når den er hjemmelavet, bestemmer du selv, hvordan de to skal balanceres. Saucen er god til at marinere alle typer af kød i, eller som dip til forårsruller eller sushi.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld sukker, sesamolie og riseddike i en dyb skål. Lad det trække i 5 minutter, så sukkerkornene opløses lidt.
Pil og pres hvidløg.
Bland hvidløg, soja, peanutbutter, chilisauce og sort peber i skålen med en ske. Rør godt, til konsistensen er helt flydende.
Tip!
Lav din egen peanutbutter ved at blende saltede peanuts i 5-7 minutter, til konsistensen er flydende.
Prøv også at erstatte peanutbutter med sort bønnepasta for en anderledes smag.
Prøv også at erstatte peanutbutter med sort bønnepasta for en anderledes smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet gomadressing
Powered by Froala Editor