Focaccia med mozzarella, gorgonzola og rosmarin
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Brødet kan nydes alene eller toppet med lufttørret skinke. Det fungerer også supergodt på en buffet sammen med salater, suppe eller grillede grøntsager.
Bemærk
Dejen skal hvile natten over på køl samt 30 + 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt mel lidt ad gangen.
Drys med salt, og lad dejen hvile 30 minutter.
Ælt dejen let og smidig, vend den i olivenolie, og lad den hvile tildækket i skålen natten over i køleskabet.
Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og træk den ud til en stor firkant på ca. 20 x 40 cm.
Skær osten i mindre stykker, og fordel den oven på dejen.
Dryp eller spray med olie, drys med urter og lidt salt, og lad dejen hvile i 20 minutter.
Bag focacciabrødet ved 230° i ca. 20 minutter, til brødet er gyldent og gennembagt. Servér brødet lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk