Focaccia med pære og rosmarin
26. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprødt og saftigt madbrød, som får en skøn smag fra de søde pærer og den friske rosmarin.
Bemærk
Hævetid i alt: 90 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og fuldkornsmel. Lad det trække 10 minutter, og tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, vend den i olivenolie, og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Slå dejen ned, og form den til et stort, fladt brød. Læg det på en smurt bageplade, og dæk med tynde skiver af pære. Kom små stykker rosmarin ovenpå, og dryp med honning. Lad det hæve til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
Bag brødet nederst i ovnen ca. 14 min. ved 230°. Afkøl på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk