Focaccia med æble og rosmarin
25. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Det er ikke underligt, at italienerne er vilde med focacciabrød. Med masser af olivenolie og havsalt i dejen kan brødet spises, lige som det er. Pynter du det desuden med tynde skiver æble på toppen, bliver det ekstra lækkert.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand. Skyl og hak rosmarin fint.
Bland rosmarin, olivenolie, sukker, salt og begge slags mel i vandet. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Læg bagepapir på en bageplade, og form dejen til en stor cirkel på bagepladen. Tryk dejen lidt flad med fingrene. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Hæld olivenolie over dejen, og lav små fordybninger i den med fingrene.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne på dejen. Skiverne må gerne ligge lidt over hinanden.
Skyl rosmarin, og fordel det over brødet. Drys brødet med salt, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk