Focaccia med stilktomater og rosmarin
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Focacciabrødet er nemt at tage med på picnic eller til sammenskudsgilde. Det farvestrålende brød vil også tage sig godt ud på en buffet eller som tilbehør til grillmaden.
Bemærk
Hævetid: I alt 2½ time.
Ingredienser
Udstyr
en stor bradepande, ca. 30 x 40 cm
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og honning. Tilsæt de 2 slags mel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og pensl bagepapiret med lidt olie. Fordel dejen i bradepanden, og lad den hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
Tryk igen dejen godt ud i bradepanden, dryp med olivenolie, og drys med rosmarin. Lav små fordybninger i dejen med fingrene, og krydr med salt og peber.
Dæk bradepanden med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
Tænd ovnen på 220°.
Fordel tomaterne på dejen uden at fjerne stilkene, og pres dem forsigtigt ned med fingrene. Bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter. Løft det op af bradepanden, og afkøl på en rist.
Tip!
I stedet for tomater kan brødet toppes med fx oliven eller ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk