Focaccia med rosmarin og nigellafrø
6. oktober 2021
af
Mai Knauer.
Foto: columbus leth
Man går aldrig galt i byen med et focaccia. Rør dejen sammen aftenen forinden, og lad den hæve på køl natten over, så varer det ikke længe, før der er friskbagt brød.
Bemærk
Hævetid: Mindst 6 timer og gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand i en skål, og rør salt i gærblandingen.
Tilsæt durummel, og rør dejen sammen til en blød masse. Tilsæt herefter hvedemel, og rør dejen sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine. Dejen skal være våd.
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og fordel rosmarin ovenpå.<br />
Lad dejen hæve tildækket på køl i mindst 6 timer - og gerne natten over.
Tænd ovnen på 220°. Drys dejen med nigellafrø og salt, og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Tag brødet ud af ovnen, og dryp det straks med olie, så det får en svampet overflade. Afkøl let, og servér.
Tip!
Du kan undlade at dryppe brødet med olivenolie, hvis du foretrækker det sprødt. Servér evt. olivenolie i en lille skål ved siden af, som gæsterne kan dyppe brødet i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk