Klassisk focaccia med rosmarin
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Italienerne kan altså noget med deres lækre brød. Her får du en helt klassisk opskrift på det gode focacciabrød med flagesalt, olivenolie og rosmarin.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 28 cm i diameter
Sådan gør du
Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
Kom dejen i springform beklædt med bagepapir.
Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen. Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt.
Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie, inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på focaccia!