Focaccia med kartofler og rosmarin

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Dette smukke focaccia med kartofler og rosmarin kan spises til næsten alt! Dagen efter smager det også godt efter en tur på grillen eller brødristeren.

Bemærk
Hævetid: I alt ca. 6½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, honning og olivenolie.
Rør melet i lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være meget våd.
Læg dejen i en stor skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst i 6 timer (men helst natten over).
Beklæd en bradepande med bagepapir, smør papiret med lidt olie, og fordel dejen i bradepanden.
Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem ned i dejen i et fint mønster. Drys med groft salt og rosmarinkviste. Lad brødet efterhæve i ½ time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220º. Bag brødet i ovnen i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 200º, og bag brødet i yderligere ca. 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar