Focaccia med kartofler og rosmarin

Dette smukke focaccia med kartofler og rosmarin kan spises til næsten alt! Dagen efter smager det også godt efter en tur på grillen eller brødristeren.

Bemærk
Hævetid: I alt ca. 6½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, honning og olivenolie.
Rør melet i lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være meget våd.
Læg dejen i en stor skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst i 6 timer (men helst natten over).
Beklæd en bradepande med bagepapir, smør papiret med lidt olie, og fordel dejen i bradepanden.
Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem ned i dejen i et fint mønster. Drys med groft salt og rosmarinkviste. Lad brødet efterhæve i ½ time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220º. Bag brødet i ovnen i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 200º, og bag brødet i yderligere ca. 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar