Focaccia med kartofler og rosmarin
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Dette smukke focaccia med kartofler og rosmarin kan spises til næsten alt! Dagen efter smager det også godt efter en tur på grillen eller brødristeren.
Bemærk
Hævetid: I alt ca. 6½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, honning og olivenolie.
Rør melet i lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være meget våd.
Læg dejen i en stor skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst i 6 timer (men helst natten over).
Beklæd en bradepande med bagepapir, smør papiret med lidt olie, og fordel dejen i bradepanden.
Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem ned i dejen i et fint mønster. Drys med groft salt og rosmarinkviste. Lad brødet efterhæve i ½ time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220º. Bag brødet i ovnen i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 200º, og bag brødet i yderligere ca. 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk