Focaccia med tomat og rosmarin
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Det lækreste focaccia med tomat og rosmarin, der nemt kan serveres til buffet eller på et frokostbord.
Bemærk
Hævetid: Mindst 2 timer + 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, 22 x 32 cm
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Rør honning, salt, olie og knust hvidløg i.
Rør/ælt de 2 slags mel i. Lad dejen hæve i en oliesmurt skål i 2 timer.
Læg bagepapir i en bradepande, og fordel dejen i formen.
Skyl og halvér tomaterne, og pres dem godt ned i dejen.
Drys med grofthakket rosmarin og chiliflager, og dryp med rigeligt olie. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
Drys brødet med flagesalt, og bag det i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter, til det er flot gyldent.
Tip!
Du kan ælte dejen sammen dagen i forvejen og lade den hæve på køl natten over. Brug i så fald kun 15 g gær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på focaccia-brød.