Estragonsauce (en slags hverdagsbearnaise)
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den populære bearnaisesauce er en perfekt ledsager til en saftig bøf, men fungerer også rigtig godt til andet stegt kød, fjerkræ eller hvid fisk. Med denne opskrift får du en mindre fed udgave af den klassiske bearnaisesauce uden at gå på kompromis med den gode smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløget fint. Pil bladene af estragonen, og hak dem fint. Kog halvdelen af estragonbladene op i en gryde med løg, hvidvinseddike og vand, til al væsken er kogt væk.
Pisk mælk og mel sammen i en anden gryde, og kog det op under omrøring. Kog det i mindst 5 minutter, til melsmagen er væk.
Kom den indkogte løgblanding, den sidste halvdel af estragonbladene og bouillon i saucen, varm godt igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk