Iskage med med to slags is

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Islagkagen består af to slags kagebunde og to slags hjemmelavet is. Det er ikke besværligt at lave de to iscremer, for de består af samme base. Resultatet er en rigtig festlig islagkage, som du kan forberede i god tid, så den står klar i fryseren og blot skal pyntes med bær og marengskys lige før servering.

Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer

Ingredienser

Udstyr

1 aflang bageform, ca. 25 x 12 cm.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bageformen. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre til en blank og fast marengs.
Hak mandler og karamelchokolade groft, og vend det hele i marengsen sammen med salt. Fordel marengsen i formen, og bag den i ovnen i 25 minutter. Afkøl helt på en rist.
Løft mandelbunden op af formen. Rengør formen, og beklæd den med husholdningsfilm. Læg mandelbunden tilbage i formen, og tryk den gerne lidt sammen. Sæt mandelbunden i fryseren, mens du laver isen.
Kog blandede bær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si kompotten, så kerner sorteres fra. Afkøl bærpuréen, til den er lun.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn, flormelis og salt lyst og luftigt med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.
Hæld halvdelen af iscremen over i en anden skål. Vend bærpuréen i resten af iscremen, til den er ensartet lyserød.
Fordel den hvide iscreme oven på mandelbunden, og glat overfladen. Skær chokoladelagkagebunden til, så den passer ned i formen, og læg den ovenpå. Fordel den lyserøde iscreme øverst, og glat overfladen igen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren 5 minutter før servering, og pynt den med friske brombær, blåbær og knuste marengskys.

Tip!

Når islagkagen er helt frossen, kan du tage den ud af fryseren og skære kanterne til hele vejen rundt. Så får du en mere skarp islagkage med et flottere snit.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar