Pizza med tre slags ost og valnødder

2. december 2019 af .

Foto: Marte Aubert

Det er ikke så tit, vi serverer pizza med nødder, men det er nu en skam, for de tilfører en god fedme, der især passer godt til den blå ost, der også skal på den her pizza.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål. Smuldr gær i og rør vand og olie i blandingen.
Ælt dejen, til den bliver smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 90 minutter.
Del dejen i 4 portioner, og rul dem ud til pizzabunde.
Varm ovnen op til 250°. Smør bundene med et tyndt lag cremefraiche. Fordel de tre oste ovenpå, og drys med valnødder, honning og timian efter smag.
Bag pizzaerne i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.

Tip!

Pizzadejen kan laves dagen i forvejen. Sæt bare dejen til at hæve på køl natten over i stedet for ved stuetemperatur. Tag dejen ud, ca. 90 minutter før den skal bruges, og lad den hæve på køkkenbordet under et klæde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar