Pizza med tre slags ost og valnødder
2. december 2019
af
Ingrid Schilde.
Foto: Marte Aubert
Det er ikke så tit, vi serverer pizza med nødder, men det er nu en skam, for de tilfører en god fedme, der især passer godt til den blå ost, der også skal på den her pizza.
Bemærk
Hævetid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Smuldr gær i og rør vand og olie i blandingen.
Ælt dejen, til den bliver smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 90 minutter.
Del dejen i 4 portioner, og rul dem ud til pizzabunde.
Varm ovnen op til 250°. Smør bundene med et tyndt lag cremefraiche. Fordel de tre oste ovenpå, og drys med valnødder, honning og timian efter smag.
Bag pizzaerne i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.
Tip!
Pizzadejen kan laves dagen i forvejen. Sæt bare dejen til at hæve på køl natten over i stedet for ved stuetemperatur. Tag dejen ud, ca. 90 minutter før den skal bruges, og lad den hæve på køkkenbordet under et klæde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk