Grydestegt svinekam med hasselbackkartofler, kålsalat og estragonsauce

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Gem evt. et par skiver af den grydestegte svinekam og lidt kålsalat – så kan du lave en rustik rugbrødssandwich til madpakken.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun svinekammen i smør og olie i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Bland vand, fløde, vin og sennep, og hæld det i gryden. Lad det simre under låg i ca. 45 minutter, til kødet har en centrumtemperatur på 65º (brug et stegetermometer).
Tænd ovnen på 180º. Skræl kartoflerne, og skær dem til i bunden, så de kan stå stabilt. Skær med en skarp kniv en række tætte snit ca. ¾ ned i hver kartoffel, dvs. uden at skære helt igennem. Sæt kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Smelt smørret, og rør hakket rosmarin i.
Pensl kartoflerne med halvdelen af smørblandingen, krydr med salt, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er gyldne og møre. Pensl kartoflerne et par gange med resten af smørblandingen, mens de bager i ovnen.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl grønkålen, og hak den mellemfint. Skyl æblet, og skær det i tern. Hak valnødderne groft. Rør olie, eddike, citronsaft, honning og sennep sammen, og smag til med salt og peber.
Bland kål og æbler i en skål, hæld dressingen over, og vend rundt. Pynt salaten med valnødder.
Tag kødet op af saucen, og lad det hvile på et skærebræt i 5-10 minutter. Pil skalotteløget, og hak løg og estragon fint. Rør løg og estragon i saucen, og lad den simre i 5 minutter. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Skær kødet i skiver, drys kartoflerne med lidt ekstra flagesalt, og servér med salat og estragonsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar