Eclair med hindbærglasur

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Gør konditoren kunsten efter, og bag disse smukke, luftige vandbakkelser, der er fyldt med lækker vaniljecreme.

Ingredienser

Udstyr

2 sprøjteposer
1 stor stjernetylle
1 lille rund tylle

Sådan gør du

Varm vand, mælk, smør, salt og sukker op i en gryde til kogepunktet. Tag gryden af varmen, rør hurtigt alt melet i med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen, og varm vandbakkelsesdejen op under omrøring med træskeen i ca. 2 minutter, til dejen samler sig, og der ikke er mere fugt på overfladen af dejen.
Hæld dejen i en kold metalskål, og pisk med et piskeris eller en elpisker ved lav hastighed i ca. 1 minut for at køle dejen lidt af. Tilsæt æggene 1 ad gangen under konstant piskning, og vurdér konsistensen undervejs. Dejen skal danne bløde toppe, og sker det ikke, tilsættes resten af æggene under omrøring, indtil konsistensen er passende.
Tænd ovnen på 180º. Hæld dejen i en sprøjtepose med stor stjernetylle, og sprøjt lige og ensartede eclair på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 11 cm lange og 2½ cm brede.
Sigt eclairene med lidt flormelis, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter, eller til de er gyldne. Hold godt øje med dem undervejs uden at åbne ovnen. Sluk ovnen, og sæt ovnlågen på klem med en grydeske i 15 minutter. Tag eclairene ud, og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Pisk æggeblommer sammen med sukker til en let æggesnaps. Sigt mel og majsstivelse i under piskning, til massen er ensartet.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Varm mælk, sukker, vaniljekorn og -stænger op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen, og tag vaniljestængerne op. Rør ⅓ af den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps. Tilsæt resten af mælkeblandingen lidt ad gangen under omrøring. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm den langsomt under konstant omrøring, til cremen tykner. Lad cremen koge i ca. 2 minutter.
Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en skål. Dæk cremen med husholdningsfilm, der går op ad skålens indersider, så der ikke dannes kondens. Sæt skålen på køl, til den er helt kold. Pisk herefter den kolde vaniljecreme luftig med en elpisker.
Fyld vaniljecremen i en sprøjtepose med en lille rund tylle. Lav 3 huller i bunden af hver eclair med tyllen, og sprøjt cremen ind i eclairens hulrum gennem de 3 huller. Når eclairen udvider sig, er hulrummet udfyldt.
Skyl hindbærrene, og kog dem op i en gryde sammen med vand og sukker, til hindbærrene er kogt lidt ud. Mas dem lidt med en ske. Lad blandingen afkøle i 5 minutter. Sigt blandingen, så hindbærsaften sigtes ned i en skål. Lad den afkøle helt.
Rør den kolde hindbærsaft sammen med flormelis til en tyk glasur. Tilsæt vand, hvis glasuren er for tyk. Hæld glasuren i en stor, dyb tallerken. Dyp eclairenes overside i glasur, og sæt dem på en bagerist. Pynt med spiselige blomster.

Tip!

Tjek, at vandbakkelsesdejen er færdig, ved at tage noget af dejen mellem tommel- og pegefinger og derefter slippe dejen. Stritter dejen ligeud, skal der mere æg i, men bevæger toppene sig nedad, når du slipper, er dejen færdig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar